Vinter och utveckling

En uppdatering av Typs verksamhet är verkligen på tiden. Det var ett tag sedan vi gav ut några egna e-böcker, men höstern och vintern har inte varit mindre fylld för det. Samarbetet med
Opal förlag och TigerCreateopal75 har gått vidare och snart finns förhoppningsvis den interaktiva e-boken ”Ibland är det bra att det är mörkt” ute på den svenska marknaden. En tysk översättning och inläsning är gjord och kommer släppas till appen TigerBooks, som tyvärr ännu inte lanserats på svenska AppStore.

Spårvagnar framsidaUnder hösten släpptes även Typ förlags första tryckta bok, vilket kanske är lite bakvänt, men förlagets egen poet Emanuel var sugen på att skapa en exklusiv liten upplaga av sin diktsamling ”Spårvagnar”. Den går att beställa som Print on Demand, exempelvis på denna länk, men går också naturligtvis både att köpa och låna som e-bok, till exempel här, eller sök på din favoritnätbokhandel.

På tal om Emanuel så har han lanserat en ny fräsch version av sin hemsida, med sin blogg inbakad. Typ har genom Agnes hjälp till att sätta ihop sidan. Läs mer om politik, miljö, musik och cyklar, bland mycket annat, på emanuelblume.se.

MTM_Logotyp_Centrerad_svart

I slutet av 2015 upptog vi samtal med Myndigheten för tillgängliga Medier (MTM) kring e-bokens utveckling och hur den kan hjälpa till att tillgängliggöra litteraturen även för folk med funktionsnedsättningar och lässvårigheter. Bland annat assisterade vi i ett kort projekt kring en utökad e-bok. Nyfikenheten kring både tillgänglighet och läromedel ökade och vi har haft andra spännande möten kring såväl lärande som e-boksforskning här i Göteborg.

För närvarande jobbar vi bland annat med en bok från SISU idrottsböcker, samt bygger på utvecklingskunskaperna för att kunna spetsa produktionen ännu mer i framtiden.