Dramakällan

dramakallanFörutom att förebereda bokutgivning har vi i sommar varit med på ett hörn i ett arvsfondsprojekt. Det är Sensus som håller i projektet Dramakällan – ett projekt som enligt arvsfondens hemsida ska ”öka och tillgängliggöra kunskapen om drama och teaterarbete för och med personer med intellektuell funktionsnedsättning”.

I detta projekt ingick att göra en digital bok både för utbildare och för målgruppen. Typ förlag stod för att skapa det digitala materialet i ett par olika varianter som fungerade för olika typer av målgrupper. Bokens namn är ”Bergakungarna – en bok om drama och teater”.

Läs mer om projektet på Arvsfonden och på projektets blogg. Här kommer man förhoppningsvis också inom kort få tillgång till boken, som behandlar hur man kan leda dramagrupper som ett team.