Tryckt bok på turné

Boken ”Nomadplaneten” som vi rapporterade om i oktober, då den fortfarande befann sig i crowdfundingstadiet, har kommit ut med buller och bång. En ny framsida skapades för att koppla an till ett innehåll som inte var riktat till barn, vilket många hade trott innan med den cyklande astronauten.

Kampanjen var en framgång och finansierade en tryckning av boken och mer därtill. Releasen hölls den 9:e december på Slottskogsobservatoriet i Göteborg. Naturligtvis finns även en e-boksvariant att få tag på, både på iTunes och hos de flesta svenska återförsäljarna.

Boken lanserades i samma veva på SF-bokhandeln och finns nu i alla tre butikerna. Till råga på allt skickades den in till BTJ och fick en mycket positiv recension. Utdrag följer:

”…boken är, enligt mig, ett sensationellt välskrivet, spännande, ruggigt och tankeväckande rymdepos som verkligen förtjänar en stor läsekrets.”

”Nomadplaneten är författarens första roman, jag hoppas innerligt att det inte är den sista.”

Helhetsbetyg: 5
Jacob Åström Wennbom, Bibliotekstjänst

Boken börjar så smått dyka upp på fler och fler bibliotek och hos många nätbokhandlare. Nu hoppas vi att intresset för svensk Science Fiction kan återuppväckas, då läsarna definitivt finns därute. Boken kan också beställas direkt av författaren.

I övrigt kan vi rapportera att e-boksskapandet ligger en aning på sparlåga för tillfället, till förmån för planer på att hitta samarbetspartners kring att utveckla själva formatet. Det är vad vi tror behövs för att marknaden för e-böcker ska komma framåt. En del intressanta samtal har redan hållits kring detta under hösten och vintern. Typ återkommer förhoppningsvis inom kort på fler än ett sätt.