Typ förlag på Nextory

Den strömmande e-boks- och ljudbokstjänsten Nextory annonserade i slutet av förra året att de införde stöd för utökade e-böcker i formatet fast layout ePub 3. Detta var mycket efterlängtat då ingen annan stor svensk aktör dittills tagit in böcker i det formatet, utan man är hänvisad till iBooks och liknande marknadsplatser.

Typ förlag som sedan starten skapat många utökade e-böcker i detta format ville naturligtvis vara med, och till att börja med finns de tre böckerna i seren Minnessagor av Idriz Zogaj ute på Nextorys plattform. I dessa böcker kan man få texten uppläst samtidigt som man tittar på sidorna, och en av dem har även viss interaktivitet.

Så gott som all Typ förlags utgivning i mer det vanligare omflödande e-boksformatet finns också hos Nextory, ex Nomadplaneten, hela serien om Oz och skräckklassiker som Dracula. Till hösten planeras släpp av en novellsamling som både ljudbok och e-bok.