Natten lyser (och rör sig)!

Det är hög tid att titta tillbaka på 2018 hos Typ förlag. Verksamheten är fortfarande igång men mycket händer bakom kulisserna.

Förutom det faktum att vi välkomnat två bebisar till Typ-familjen, så har det även producerats några e-böcker. Ett fint samarbete under året har varit Natten lyser! av Lena Sjöberg. På författarens hemsida finns recensioner av boken, samt länk till e-boken på Adlibris.

Natten lyser! är en rikt illustrerad faktabok om världens ljus i mörkret, såväl i naturen och rymden som i samhället. I e-boksproduktionen av denna passade det extra bra att lägga in animationer, så att bilderna får ännu mer liv. Boken och e-boken är utgiven av Opal förlag.

Dagens Nyheter skriver exempelvis:
”I e-boken tänds och släcks ljuset i fönster och utelampor; himmelsfenomen och nattdjursögon skimrar och blinkar stillsamt i natten medan scenerna låter sig klickas fram.”

Tänk på att e-boken är en utökad e-bok med fast layout och animationer och kräver en läsare med stöd för detta, ex iBooks eller Readium.

Vi välkomnar gärna fler samarbeten av detta slag då sådana här vackra bilderböcker gör sig extra bra i det utökade e-boksformatet.

Nästa år väntar nya utmaningar, då vi förhoppningsvis kan bidra till att utveckla själva e-boksformatet och även sättet man kan hitta till alla e-böcker som finns därute.