Om oss

Vilka är vi?

Vi är ett litet företag som producerar e-böcker, hela vägen från råmanus via layout och korrektur till utgivning och distribution. Vi arbetar med stora och små förlag såväl som enskilda författare, och gör de delar av jobbet som passar för respektive kund. Vår fokus är att producera e-böcker för den svenska marknaden, oavsett utgivare. Vi som jobbar med detta heter Agnes, Emanuel och Sven.

IMG_5750

Typ förlag & produktion. Foto: Isabel Evers

Varför finns vi?

Vi tyckte att den svenska e-boken behövde ett lyft. Därför bildade vi Typ förlag & produktion, ett digitalt bokbinderi för att göra e-böcker som är intressanta, aktuella och vackra. Idag finns ännu alldeles för få svenska titlar, och utbudet som finns är ofta ganska fantasilöst och tråkigt.

Vad kan vi göra för dig?

Vi tar oss an råmanus eller färdiga böcker och förvandlar dem till fullfjädrade, stilrena e-böcker, färdiga att ges ut. Det kan innebära enkla texter som ska flöda snabbt och smidigt över skärmen, färgglada och levande barnböcker eller komplicerade fackböcker med ljud och rörliga bilder. Vi har kontinuerlig kontakt och avstämningar med dig för att försäkra oss om att du får det du vill ha (och ibland även det du inte visste att du ville ha). När böckerna är färdiga och du är nöjd kan ge ut dem själv eller låta oss sköta utgivning och distribution. Vi arbetar både med enskilda författare och etablerade förlag.

Hur ser det ut?

Det finns många gratistjänster för att skapa e-böcker, men böckerna löper risk att bli svårlästa och fula. Tänk dig att läsa en tidning som bara består av en lång spalt av ren text, utan layout, bilder eller anpassning till sidorna. De flesta e-böcker idag är precis sådana. De består av text som flödar slumpmässigt över skärmen och har väldigt lite att erbjuda vad gäller läsupplevelse och formgivning. Därför väljer vi att själva ta kontroll över böckerna, så att text och bilder hamnar där de blir snyggast och mest lättlästa. Vi lägger stor vikt vid att e-boken ska bli lika snygg som en tryckt bok.

Vad får du?

Formatet på de klassiska e-böckerna är ePub, som går att läsa på i princip vilken dator, läsplatta, surfplatta eller smartphone som helst. Vi är öppna för att producera i de format ni önskar. Läs mer här.

Vilka är vi då?

IMG_5933

Agnes Leijon är den som driver företaget och tar alla beslut. Hon programmerar och bygger e-böckerna från grunden, håller kontakt med författare och hittar på nya spännande idéer.

agnes (a) typforlag.se

 

IMG_5917
Emanuel Blume har hand om texter, layout, korrektur och allt som har med copywriting att göra. Det är också han som sköter ljudproduktionen vid till exempelvis inläsning av böcker.

emanuel (a) typforlag.se

 

IMG_5910
Sven Axelsson kommer till undsättning när det gäller mer avancerad programmering, kvalitetssäkring och webdesign.

 

 

Kontakta oss

Typ är baserat i Göteborg men kommunicerar gärna med moderna digitala hjälpmedel över långa avstånd. Tveka inte att kontakta oss för mer info, prisförslag eller bara allmänna funderingar kring e-böcker!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande (obligatoriskt)