Mer om våra bokformat

Flowable, ”omflödande” böcker

Skönlitterära böcker skapar vi främst i formatet flowable ePub, med dynamisk layout. De kan läsas på många läsare inklusive iOS, Android och flera dedikerade läsplattor. Böckerna kan exempelvis distribueras via Elib eller Publit till de stora e-bokhandlarna i Sverige. Vill man läsa dem på en dator går det även bra att använda t.ex. Adobe Digital Editions, Readium eller en plugin till webbläsaren Firefox.

Fast layout

De böcker som kräver lite mer formgivning bygger vi i formatet ”fixed layout” ePub, som fungerar bäst i Apples iBooks eller Adobe Digital Editions. Dessa böcker kan med fördel distribueras via iBookstore och utan problem läsas på iPad, iPhone och iPod Touch. I Mac OS 10.9 och framåt ingår dessutom iBooks så att du kan läsa böckerna direkt på datorskärmen. Även Google Play stödjer fixed layout, men kan vara begränsat gällande fler utökade funktioner.

Formatet iBooks Multi-Touch är ett alternativ som riktar sig enbart till programmet iBooks, och fungerar utmärkt till exempelvis facklitteratur och böcker rika på bilder och andra media. Vi kan även erbjuda Amazon Kindles fasta format.

Fler lösningar

Vi kan bygga serier och barnböcker och i olika lösningar både för iOS och Kindle efter önskemål. Finns önskemål om bok-appar kan vi också hitta lösningar för det.

Interaktivitet och multimedia så som ljud, video, grafiska animationer och vissa skript kan användas i större eller mindre utsträckning i olika böcker. Generellt kan sägas att ju färre plattformar som önskas stöd för, desto större är möjligheten till interaktivitet.

Se några priserbjudanden för olika typer av tjänster här.

Format vi stödjer inkluderar:

– Flowable ePub (ePub2, ePub3)
– Fixed Layout ePub (ePub3)
– Apple Multi-Touch (ibooks)
– Amazon fixed layout (KF8/MOBI)
– Amazon flowable (AZW/MOBI)